Spordisõpru ootab laupäeval omapärane jooks

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Mäe.
Jaanus Mäe. Foto: PP

Laupäeval leiab Pärnu-Jaagupis aset järjekordne ekiden. Ekideni korraldaja Jaanus Mäe, mida see võõrapärase nimega võistlus endast kujutab?

Ekiden on ülemaailmselt populaarseks muutunud teatejooks klassikalisel maratonidistantsil, kuid Eestis on veel tegu üsna tundmatu võistlusformaadiga.

Pärnu-Jaagupi ekiden toimub 2004. aastast, kui kohalik spordifanaatik Elmar Laur tuli mõttele äratada kohalik jooksukalender unest omapärase võistlusega. Meie lühendasime ekideni distantsi poolmaratonini, mistõttu on harrastus- ja pühapäevasportlastel võimalik osaleda teatejooksul.

2009. aastal lisandusid teatejooksule lastejooksud ja tervisekäimine, mis muutis sündmuse juba rohkem kogu pere päevaks.

Keda ootate osalema?

Võistlema oodatakse kõiki ea- ja sihtgruppe. Teatejooks toimub kuueliikmelistes võistkondades. Joostakse etapiti 2,5 – 5 – 2,5 – 5 – 2,5 – 3,5 kilomeetrit, mis kogudistantsina annab kokku poolmaratoni. Starditakse tuleval laupäeval Pärnu-Jaagupi staadionilt, kust suundutakse Kalli maanteele. Sealt joostakse sama teed pidi staadionile tagasi. Teatevahetused ja finiš on staadionil.

Võisteldakse nii noorte, täiskasvanute kui veteranide klassis. Eraldi arvestust peetakse naistele ja meestele. Peale selle on rajale oodatud segavõistkonnad.

Kes ei saa teatejooksuks võistkonda kokku või mõte osalemisest tundub liialt raske, on oodatud tasuta tervisekõnni neljakilomeetrisele rajale. Lastele on 300- ja 400meetrised jooksud.

Teatejooksu osalusrekord on 15 võistkonda ja pärineb 2009. aastast. Koos lastejooksul osalejatega nautis tookord spordipäeva 111 inimest. Rajarekord on 2006. aastast, kui Rapla jooksuklubi võitis jooksu ajaga 1.07,54.

Kas jooksu kõrvale jagub melugi?

Sparta spordiklubi korraldab heategevusliku perepäeva, mille piletitulu annetatakse kohalikule spordikeskusele inventari soetamiseks.

Üritusel on kohal kulturist Argo Ader, kes aitab trennihuvilisi oma nõuannetega. Samuti juhendavad spordipäeval erinevaid treeninguid Aliis Sarapik, Maris Kajari, Jaanika Koch-Mäe ja Piret Kaldasaun ning jõusaalihuvilistele toimub rinnalt surumise võistlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles