Alo Toom hindab Bakuu GP-finaali teist kohta kõrgelt

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
84kilogrammiste meeste kaalus Alo Toom (vasakul) treenib Eesti koondislasena tihti eksmaailmameistri ja Londoni olümpiahõbeda Heiki Nabiga.
84kilogrammiste meeste kaalus Alo Toom (vasakul) treenib Eesti koondislasena tihti eksmaailmameistri ja Londoni olümpiahõbeda Heiki Nabiga. Foto: Liis Treimann/Postimees

Vändras Karl Pajumäe juures maadlusklubis Suure Karu Pojad alustanud kreeka-rooma maadleja Alo Toom võistles hiljuti edukalt Bakuus MK-sarja GP niinimetatud kuldfinaaletapil.

Aserite maal käisid Eestist eksmaailmameister ja Londoni olümpiahõbe Heiki Nabi ning Alo Toom.

Raskekaallane Nabi kaotas juba avaringis, Toom võitis 84kilogrammiste meeste seas avaringis türklase Saban Karatasi, veerandfinaalis Venemaad esindava Azamat Bikbajevi ja poolfinaalis aser Hamzat Yusubovi.

Finaalis oli Alo Toomi vastaseks ungarlane Viktor Lorincz, kelle vastu eestlane küll avaperioodi võitis, kuid teise ja otsustava kaotas. Seega teine koht.

26aastane Toom, kes treenib nüüd Tallinnas Eesti koondise peatreeneri Henn Põlluste juures, on 2008. aasta üliõpilaste MMi pronksimees, kolmekordne Eesti meister, noorteklassides kolmekordne Põhjamaade meister ja täiskasvanutest pronks, Kristjan Palusalu ja Georg Lurichi mälestusvõistluste võitja.

Praegu energeetikuna töötava ja magistriks õppiva maadleja tabasime küsimaks, kui kõrgelt ta Bakuu tulemust hindab, peaaegu samast kandist, täpsemalt Kasahstanist Astanast.

“Kõrgelt hindan, päris oma saavutuste tippu panen,” ütles Toom. “Tudengite MM-pronksi võites oli mul toona ausalt öeldes õnne ka, nüüd maadlesin lihtsalt hästi ja tundsin, et võinuks finaalis ungarlast koguni võita.”

Astanas astub Toom täna areenile vöömaadluse MMil. Eestlane sai kasahhide rahvusliku ala tiitlivõistlusele kutse ja võtab seda kui põnevat sportlikku vaheldust koos huvireisiga.

“Kreeka-rooma maadlusega on ühist niipalju, et jalgadest haarata ei tohi,” valgustas Toom eesseisvat. “Muu on eksootiline – vööd pannakse mõlemale ümber, käed seotakse vöö külge ja siis algab maadlus.”

Oma põhialal kreeka-rooma maadluses püsib Alo Toomil siiski ka olümpiaunistus.

“Kui vigastustest pääsen, vormis olen, miks mitte 2016. aastal Rio de Janeirosse pääseda,” loodab Toom, silme ees koondise- ja treeningukaaslase Nabi edu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles