Saarde valla suure vapimärgi pälvib Aarne Link

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Saarde vallavolikogu otsustas valla seitsmendal aastapäeval väärtustada suure vapimärgiga kauaaegse koolijuhi Aarne Lingi (pildil) panust.

Väikese vapimärgiga väärtustab vald perearsti õe Maire Saare ja lasteaia Krõll pedagoogi Eha Gentaleni tööd.

Saarde valla aasta noore preemia pälvib Rasmus Paimre, kes on tuntud kui ekstreemspordi endaja ning Pärnumaa esimese siserulapargi looja, Kilingi-Nõmme lumelauamäe projekti edendaja, BMX-trikirattaspordiga tegeleja.

Suure vapimärgi kavaler Aarne Link on Saarde vallasisese linna Kilingi-Nõmmega seotud 1964. aastast ja juhatas kohalikku gümnaasiumi üle 30 aasta. Tunnustatud pedagoogina lähtus ta põhimõttest, et õpilase arengut mõjutab 60 protsenti üldharidus ja 40 protsenti huvitegevus.

Lingi tööaastatesse jäävad kaarhalli ja spordihoone valmimine, õpilasvahetus Rootsi ja Norra koolidega, üle 1300 keskhariduse omandanud õpilase, kooli maine hoidmine, edukad osalemised ainekonkurssidel, spordivõistlustel.

“Aarne Link on sihikindel ja demokraatlik mees, kes on oma tööd teinud rahulikult ja lugupidamisega ning kelle kujundatud kool on pannud helisema Kilingi-Nõmme nime maakonnas, riigis ja väljaspool Eestitki,” märgitakse esildises, millega vallavolikogule tehti ettepanek tunnustada teda elutöö eest Saarde valla hariduse edendamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles