Toidupank kogub jõulukuiste toiduabipakkide jaoks kaupa

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga kogumisaktsioon Pärnus Rimi hüpermarketis.
Toidupanga kogumisaktsioon Pärnus Rimi hüpermarketis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval-pühapäeval ja järgmisel nädalavahetusel ühendavad Eesti piirkondlikud toidupangad oma jõu ja teevad jõulupühade eel lisakoguse toiduabipakke, mis jagatakse laiali kogu Eestis.

Tarvilik kaup loodetakse paljuski saada just toidukogumispäevadelt, mis toimuvad sel ja järgmisel nädalavahetusel.

Pärnus saab toidupangale annetusi teha Rimi kaupluses.

Abi saajad selgitatakse välja koostöös iga piirkonna kohaliku sotsiaalametiga. „Eelmisel aastal plaanisime teha puudustkannatavatele lastega peredele umbes 1000 pakki, kuid lõpuks saime endalegi üllatusena kokku 1600 suurt ja korralikku toidukasti,“ meenutas aastatagust jõulukampaaniat toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn. „Sel aastal oleme seetõttu oma prognoosides julgemad, aga täpset pakkide arvu ette öelda ikkagi praegu ei saa, sest kõik sõltub sellest, kui hästi toidukogumispäevad lähevad.“

Kõik, kes toidukogumispäevade ajal ei saa kaupluses toiduannetust teha, aga soovivad toetada toidupankade tööd, võivad helistada annetustelefonidel: 900 9005 (annetus 2 eurot) ning 900 9010 (8 eurot).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles