Juhtkiri: Tunnustus vajab tähelepanuks ruumi

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Iga aasta lõpul annavad eri institutsioonid ja ühendused nii üheskoos kui eraldi välja aunimetusi, aasta parimate preemiaid, sära-, säde- ja muidu leegitseva inimese tunnustusi. Iga aastaga paistab neid juurde tulevat ja kuigi tunnustuse pälvivad inimesed, organisatsioonid, ettevõtted, ühendused, rajatised ja sündmused on kindlasti tunnustust väärt, kipub neid paraku ühte väiksesse ajavahemikku juba liiga palju saama.

Osa tunnustusi, nagu Pärnu aasta tegu, aasta naine ja mees või Pärnumaa kultuuri- ja sporditegijate pärgamine on aasta lõpu kindel osa, aga mingi hulk toredaid tseremooniaid ja esiletõstmisi võiks siiski leida koha veidi muul ajal.

Põhjus on lihtne: liiga palju tunnustusi, mis ühel ajal üle antakse, kipub üksteist nii-öelda ära sööma. Pühade aegu ilmub Pärnu Postimehe numbreidki veidi vähem, äramärkimist väärivaid sündmusi aga tavapärasest kordades rohkem ja eks on lehes välja kuulutamine samuti osa tunnustusest.

Kui mõne konkreetse aastaga seotud nimetuste andmise paigutamine mõnda teise kuusse vaevalt kaalumisele tuleb, siis näiteks Pärnumaa kodanikuühiskonna parimate tegijate austamiseks leiaks küll pasliku aja novembrikuisel kodanikunädalal või lausa kodanikupäeval.

Tänavu kuulutatakse need laureaadid välja pealegi ettevõtlus- ja arenduskeskuse, maavalitsuse ja omavalitsuste liidu vastuvõtul, mis toimub täpselt samal päeval Pärnu linna piduliku aastalõpu vastuvõtuga.

Samuti leiaks Pärnu muuseum oma pikast ja uhkest ajaloost kindlasti veel mõne tähendusliku päeva, mil anda üle rahvavalgustaja tiitel. Selgi puhul on põhjus ettepaneku tegemiseks ilmne – avalikku tähelepanu saaks üks eeskujulik inimene või organisatsioon palju enam kui praegu, paljude teiste toredate ja tublide kõrval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles