President annab teenetemärgi tublile piirivalvurile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riiklikud teenetemärgid.
Riiklikud teenetemärgid. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Tänavu president Toomas Hendrik Ilveselt riikliku teenetemärgi saanute nimekirjast leiab Pärnumaal Paikusel elava piirivalvuri Kuldar Merimaa, kelle töökoht on praegu Ida-Virumaal.

Kotkaristi V klassi teenetemärgi pälviv vanempiirivalvur Kuldar Merimaa töötab Mustajõe kordonis Narva piirilõigu piiriesindaja abina. Ta on aktiivne Kaitseliidu liige ja on valvanud Schengeni välispiiri ka Kreekas ja Bulgaarias.

„See on väga meeldiv üllatus,“ arvas Merimaa presidendi antava auraha kohta. „Tunnustamine tekitab alati väga hea tunde.“

Merimaa on üle kümne aasta töötanud piirivalvurina Pärnumaalgi. Aastatel 1999 kuni 2011 oli Merimaa ametis Pärnu kordonis. Samuti on ta aidanud Audru keskkoolis korraldada viie aasta jooksul riigikaitse tunde, rääkides õpilastele piirivalvuri ametist.

President Toomas Hendrik Ilves annab Eesti Vabariigi 95. aastapäeva eel Eestile osutatud teenete tunnustamiseks riiklikud teenetemärgid 99 inimesele.

President tunnustas vabariigi aastapäeva eel aumärgiga 99 inimest eelmisel ja üle-eelmiselgi aastal. Nii 2010. kui 2009. aastal sai teenetemärgi 97, 2008. aastal 268 ja 2007. aastal 342 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles