Julge nooruk kudus nõukaajal lõvikampsuni

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane koolmeister Vello Talviste käis noorpõlves enda kinnitusel oma lõvikampsuniga ringi üsna julgelt ja mingeid pahandusi tal sellest ei tulnud.
Tänane koolmeister Vello Talviste käis noorpõlves enda kinnitusel oma lõvikampsuniga ringi üsna julgelt ja mingeid pahandusi tal sellest ei tulnud. Foto: Erakogu

Pärnust pärit praeguse Paide gümnaasiumi direktori Vello Talviste pere oli 1969. aastal sügaval nõukogude ajal nii rahvuslikult meelestatud, et kodusest õhkkonnast indu saanuna otsustas tollal 16aastane noormees kududa endale rahvusvapiloomadega kampsuni.

Laupäevase Pärnu Postimehe kutseharidusest pajatava paariskülje juures on Pärnumaa kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Leo Jakobsoni 1977. aastal tehtud foto, millel üks noormees kannab kolme lõviga kampsunit. Too nooruk on Talviste vend Rein ja selle foto olemasolu tuli perekonnale suure üllatusena.

Kodus kogunesid küüdidatud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles