Relvi kodus hoidnud kaitseliitlane sai tingimisi karistuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Pärnu maakohus karistas reedel tingimisi vangistusega kaitseliitlast, kes ladustas kodus loata suures koguses relvi ja laskemoona ning Kaitseliidu relvalaost toodud lõhkeainet, vahendas ERRi uudisteportaal.


Kohus karistas Eduard Jakobsoni (57) tingimisi viieaastase vangistusega viieaastase katseajaga ning võttis talt relva ja laskemoona käitlemise õiguse viieks aastaks. Sama karistust nõudis mehele kohtuvaidluses Lääne ringkonnaprokurör Indrek Kalda.



Süüdistuse järgi toimetas Jakobson 2004. aastal ebaseaduslikult Märjamaal Kaitseliidu Rapla maleva varustuslaost oma koju  suures koguses trotüüli, tetrüüli, ammoniiti ning süüte- ja detoneerimisnööri ning 139 kapseldetonaatorit, viis käsigranaadisütikut ja 13 Vene päritolu elektridetonaatorit.



Peale selle vedas Jakobson alates 1992. aastast endale koju Teise maailmasõja aegset lahingumoona, nende seas 24 miinipildujamiini, 11 granaati Morkovka ja kuus granaati RG-42, ühe mürsu, kumulatiivgranaadi PG-2 ja selle paiskelaengu, miinipildujamiini sütiku, püssgranaadi "Gewehrsprenggranate 30", viis unitaarlasukomplekti ja 15 käsigranaati RGD-33.



2003. aastal omandas Jakobson soetamis- ja relvaluba omamata vintpüssi Mosin ning püstoli Margolin ning 54 vintpüssipadrunit, viis jahipüssipadrunit ning 323 laskekõlbmatut püstoli TT padrunit.



Jakobson hoidis arsenali oma kodus, kuni kaitsepolitseinikud need mullu 6. veebruaril temalt läbiotsimisel ära võtsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles