Raeküla lapsed vallutavad kodused metsarajad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli lapsed lähevad Raeküla metsa orienteeruma.
Raeküla kooli lapsed lähevad Raeküla metsa orienteeruma. Foto: Ants Liigus

Ligi paarsada Pärnu Raeküla gümnaasiumi õpilast ja õpetajat läheb homme Raeküla metsa, et OK Westi korraldataval orienteerumisneljapäevakul oma võistlus maha pidada.


“Kõik osalejad saavad endale stardis sõrme otsa SI-pulga, millega metsas torgatakse leitud kontrollpunktis väikese “pesa” sisse – sealt liigub info finišis ootava Sander Blehneri arvutisse ja nii fikseeritakse kontrollpunkide läbimiseks kulunud aeg ning õigsus,” kirjeldas õpilastele orienteerumispäeva korraldav õpetaja Kaja Salumäe.



Kõige väiksemate jaoks on Salumäe ütlust mööda metsas paelarada, seega eksimist ei ole karta. Julgemad ja kogemustega orienteerujad valivad endale jõukohase jooksuraja. Tujuka ilmastiku pärast võistlus ära ei jää.



Raeküla gümnaasium korraldab tänavu juba teise orienteerumispäeva. Esimest korda osales kool orienteerumisneljapäevakul 100 õpilasega maikuus. Nüüd on koolist osalejaid juba 180, kusjuures esimene ja teine kooliaste tuleb välja kui üks mees. Ja kui kevadel osales vaid viis õpetajat, proovib seekord oma orienteerumisoskusi parandada kümme pedagoogi.



“Orienteerumine on tore spordiala, mis arendab nii mõtlemist kui jooksuoskust, näed metsas ehedat loodust oma täies hiilguses,” rääkis Salumäe. “Metsal on ka teraapiline mõju, sinna jäävad maha muremõtted ja pärast raske raja edukat läbimist on hea tunne: hakkama sain!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles