Endla teater tähistab aastapäeva

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatri lavastus "Raimonds".
Endla teatri lavastus "Raimonds". Foto: Ants Liigus

Pärnu Endla teater tähistab homme  muusikalise õhtuga "Endla lood ja laulud Zorbasest Raimondsini" oma 98. aastapäeva ja alanud 99. hooaega.


Pärnakad armastavad muusikalisi lavastusi ja nii on aastate jooksul Endlas neid lavale jõudnud kümneid. "Zorbas", "Mis värvi on vabadus", "Raimund", praegu mängitav "Raimonds" ja paljud teised lavastused on pea alati publikumenukad olnud. Nii leidiski teatrirahvas, et  Endla juba käiva 99. hooaja algust ja 98. aastapäeva on paslik tähistada, lauldes lugusid, mis teatritükkidest näitlejaile endile ja pärnakaile armsaks saanud, vahendasid ERRi teleuudised.



"Neid ühendab näitleja ja näitleja tõlgendus," ütles Endla pealavastaja Tiit Palu. "See ongi see eriline, et kui lauldakse teatris ja laulab näitleja, siis see võib-olla ei ole La Scala tasemel, aga mõtte andmise poolest on ta parim. See võiks olla selline kollaaž meie teatri ajaloost, nii palju kui me neid laule veel mäletame ja need lauljatel meeles on. Oleme nüüd neid loomulikult taastanud ja teinud neile uued seaded."



Pärnu teatri laulvatest näitlejatest on homsel piduõhtul publiku ees Tambet Seling, Lii Tedre, Liis Laigna, Ireen Kennik, Feliks Kark, Jüri Vlassov ja Lauri Kink, saatjaks ansambel Felik Küti juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles