Pärnu kaalub omavalitsuste liidus jätkamist

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu esimees Cardo Remmel valiti POLi üldkogu juhiks.
Pärnu linnavolikogu esimees Cardo Remmel valiti POLi üldkogu juhiks.

Peale selle, et Pärnu linn soovib välja astuda Eesti linnade liidust, pole linnavolikogu esimehe Cardo Remmeli kinnitust mööda välistatud ka võimalik väljaastumine Pärnumaa omavalitsuste liidust (POL).


Suuresti selle õhus rippuva küsimuse tõttu ja sellegi tõttu, et Pärnu linn on omavalitsustest suurima rahakotiga, pidas ring omavalitsusjuhte vajalikuks seada kolmapäeval kohalike valimiste järel esimest korda uues koosseisus kokku tulnud POLi valla- ja linnajuhtidest koosneva üldkogu juhi valimisel üles Pärnu linnavolikogu esimehe Cardo Remmeli kandidatuur.

Kõik omavalitsusjuhid olid Remmeli üldkogu juhiks nimetamise poolt, vaid üks, kes võis olla Remmel ise, jäi erapooletuks. Üldkogu esimees hakkab hüvitist saama 3000 krooni kuus.

Remmel ei eitanud, et Pärnumaa omavalitsuste liidus jätkamise või mittejätkamise küsimus on tõesti päevakorda tulemas, kuid teema püstitus ei ole lähtunud sellest, kas olla liidus või mitte, vaid sellest, mida võimaldab linna pingeline eelarve.

“Seda teemat tõesti arutatakse, sest seoses raske majandusliku olukorraga tulevad arutusele kõik teemad. Teisest küljest ei ole eesmärgi püstitus olnud selline, et eesmärk oleks välja astuda. Meie eesmärk on viia linnaeelarve tasakaalu ja elada jõukohaselt, heade otsuste vahel valida ei ole võimalik,” täpsustas Remmel.

“See, et teemat arutatakse, ei tähenda ühtepidi, et kindlasti astutaks Pärnumaa omavalitsuste liidust välja, ega teistpidi, et kindlasti sinna jäädakse. Enne ei saa ju mingeid otsuseid vastu võtta, kui on selged kõik asjad, mida üks või teine muudatus kaasa toob,” lisas ta.

POLi üldkogu aseesimees hüvitisega 1000 krooni kuus jäi sel nädalal valimata, sest kandidaatidena üles seatud Surju vallavolikogu juht Kadri-Aija Viik ja Audru vallavolikogu juht Siim Suursild said järjestikustel hääletustel kaks korda võrdselt hääli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles