Kommentaar: Kooli kapital on pedagoogid ja väärtuskasvatus

, Pärnu Kuninga tänava põhikooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kuninga tänava põhikooli direktor Urve Krause.
Pärnu Kuninga tänava põhikooli direktor Urve Krause. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Oleme rõõmsad, kui lapsevanemad tulevad meie koolitusele ja saame neile anda teadmised, kuidas oma last kooliks ette valmistada. Koolituse käigus võib selguda, et meie reeglid, põhiväärtused ja hariduslike erivajadustega laste olemasolu mõnele perele üldse ei sobigi. Suur osa hingeharidusest enne koolitulekut jääb pere teha ja on päris suur töö kujundada veendumust, et aktsepteeritakse oma kõrval teistsuguseid, hariduslike erivajadustega lapsi mitte ainult sõnades, vaid ka tegudes ja tegelikus suhtumises.


Kooli kõige suurem kapital on tema pedagoogid ja põhiväärtused. Teeb heameelt, et inimesed usaldavad tööd, mida me teeme. Oma osa selle usalduse kujunemises on ilmselt kodaniku- ja linnakodaniku kasvatamises, Eesti Vabariigi tegijate, vilistlaste, kooli kui kultuurikeskuse ja arhitektuurimälestise väärtustamises meie koolis.



Rõõmustab, et järjest rohkem inimesi suudavad olla sallivad erisuste suhtes, seegi on tähtis osa meie väärtuskasvatusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles