Lottemaal tehakse loomamoodi tööd

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehitada korralikult, aga et välja näeks, nagu oleks lohakas – see on ülesanne, millega poolteist kuud Lottemaa ehitust juhatanud Eventus Ehitus OÜ objektijuhil Elmo Kirikul silmitsi tuleb seista. “Teistpidi oleks lihtsam, et teed lohakalt, aga välja näeb korralik,” märkis ta muiates.

Aga teistpidi ei saa. “Peab jääma ikkagi mulje, et loomad on selle kõik siin ehitanud, mitte inimesed,” selgitas Kirik. Nii peavad muidu kobedad katused jätma mulje, et need on suvaliste laudadega lapitud, ja ei tohi seinadki olla väga sirged ega korrektselt ühelaiustest laudadest.

Et tulemus võimalikult loomutruu saaks, on Kirikul konteinerkontorisse seatud töölaua sahtlis isegi Lotte raamat, mida ta aeg-ajalt lehitseb ja ametivendadelegi tutvustab. “Näed, Giovanni,” osutab ta näpuga liblikavõrku hoidvale rebasele. “Temal lapsi ei olnud. Ja kus siin see jänes oligi, Adalbert või mis ta oligi… aaa… siin, Albert,” leiab ta pontsaka jänkupoisi teiste loomade seast üles. Näha on, et mees võtab oma tööd tõsiselt ja hingega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles