Hobitalunikud hindavad kodumaist küüslauku

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saadu talu põllul on liiva-savisegune muld ning koht on päiksepaisteline ja soe – nagu loodud soojalembese küüslaugu kasvatamiseks, pakuvad hobitalunikud Ivo ja Tiiu Orasmäe.
Saadu talu põllul on liiva-savisegune muld ning koht on päiksepaisteline ja soe – nagu loodud soojalembese küüslaugu kasvatamiseks, pakuvad hobitalunikud Ivo ja Tiiu Orasmäe. Foto: Ants Liigus

Lendurist pereisa Ivo ja tema kaasa Tiiu Orasmäe kodutalu asub Tahkurannas Laadi külas, kus pere tegeleb hobi korras taimekasvatusega ja eriliseks lemmikuks on küüslauk – küüslaugupatsi punumine õpiti selgeks Youtube’i kaudu.

“Patsi tuleb küüslaugud panna paar nädalat pärast ülesvõtmist ja pesemist, kui pealsed veel täiesti kuivanud pole,” õpetab perenaine Tiiu Orasmäe. Selles peres pannakse toidu sisse küüslauku peoga – näiteks ainuüksi omaküpsetatud küüslauguleiva sisse 16 küünt. See on maailma võimsaim toiduaine, teab perenaine.

Kodukandi tõmme

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles