Mees jäi Pärnu lahel lekkiva kummipaadiga merehätta

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummipaat. Foto on illustratiivne.
Kummipaat. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Täna hommikul jäi Pärnu lahel merehätta 64aastane Vladimir, kelle kummipaat hakkas vett läbi laskma. Päästjate ja piirivalvurite abiga jõudis mees õnnelikult kaldale.


Väljakutse merelt tuli kella 8.30 paiku.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja sõnutsi oli mees sõitnud kummipaadiga välja Pärnu sadamast. Merel läks üks pool paadist õhust tühjaks ja Vladimir jäi viie kilomeetri kaugusel kaldast  merehätta. „Pool paati läks õhust tühjaks, pool püsis vee peal,“ täpsustas pressiesindaja.

Hätta jäänud mees helistas ise häirekeskusesse. Kohale sõitsid nii päästeteenistuse kui politsei- ja piirivalveameti töötajad. Esimesena jõudsid kohale päästjad, kes andsid merehädalise üle piirivuritele, kel oli suurem paat.

Abilised jõudsid merehädaliseni kella 9 ajal.

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnutsi tõi piirivalve Pärnu kordoni toimkond mehe Pärnu jahisadamasse. Meditsiinilist abi mees ei vajanud.

Miks mees kummipaadiga merele sõitis ei osanud päästekeskuse ja piirivalveameti pressiesindajad öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles