Uus kord võib taas tuua metsa prügimäed

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erineva prügi sorteerimiskastid jäätmejaamas.
Erineva prügi sorteerimiskastid jäätmejaamas. Foto: Ants Liigus

Jäätmemajanduses praegu kehtiva korra kohaselt ei ole jäätmevedaja jäätmete omanik ja omavalitsusel on õigus määrata nende käitluse koht. Keskkonnaministeerium on koostanud eelnõu jäätmeseaduse reformiks, mis muudab senist korda põhjalikult.

„Seaduseelnõu põhineb uutel, arusaamatutel alustel ja ma ei saa jätta oma seisukohta ütlemata, et tegemist on ainult jäätmevedajatele kasuliku ja elukeskkonda kahjustava eelnõuga,“ ütleb OÜ Paikre juhataja Kristo Rossman oma 30. jaanuari Pärnu Postimehes ilmunud arvamusloos. Kuigi meie riigil on eelnõude menetlemise hea tava, on kõneks olev eelnõu ehe näide selle eiramisest.

Eesti linnade liit ja Eesti maaomavalitsuste liit on eelnõu seletuskirja põhjalikult analüüsinud ja välja toonud palju küsitavusi. „Eelnõu on täiesti toores ja vastuolus eelnõu loomise protseduuriga,“ sõnas Rossman, kes osales analüüsi tegemisel omavalitsuste jäätmekäitlusettevõtte juhina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles