Kaupo Meiel: Kihnu Virve, inimene ja parvlaev

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Saaremaa oskajate meistrite käe all saab lihvi Kihnu saare paremaks ühendamiseks massakatega uus parvlaev, mis sai konkursi abil nimeks Kihnu Virve. Selle valmimisel hoiavad kihnlased hoolega silma peal, käivad tööde edenemist sageli vaatamas ja tegid seda läinud nädalalgi.

Laeva ehitamine pole naljaasi ja uue laeva liiniletulek samuti. Naljaasi pole seegi, mis on laeva nimi. Kui uus parvlaev sügisel liinile jõuab – õigupoolest juba varemgi –, on omajagu lõbus lugeda uudiseid pealkirjadega laadis “Kihnu Virve sai uhke mööbli”, “Kihnu Virve lastakse vette”, “Kihnu Virve jäi madalikule kinni”, “Kihnu Virve väljumine lükkub edasi” või “Kihnu Virve esineb Nooruse majas”. Võta siis esimese hooga kinni, kas jutt on inimesest või parvlaevast.

Inimese, ka elava inimese nime on laevad sageli kandnud. Väga kuulsad alused on Queen Elizabeth II ja Mihhail Svetlov. Eelmise sajandi lõpul jõudis Eesti kuritegevuse ajalukku laevaga, mis kandis nime Tammsaare. 1999. aastal jäi kuus eestimaalast koos oma vene ja valgevene päritolu kolleegidega Hispaanias vahele traaleriga Tammsaare, millelt avastati tollel hetkel Euroopa suurim narkolast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles