Meedia pani Vändra alevivolikogu aru pidama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra alevi lipp.
Vändra alevi lipp. Foto: Riigikantselei

Vastuseks Eesti meediaväljaanetes vahendatud uudistele Pärnu maavanema Andres Metsoja kavast Vändra alevi ja Vändra valla jõuliseks sundliitmiseks otsustas Vändra alevivolikogu teatada oma seisukohad sundliitumise kohta.

Vändra alevivolikogu teatel toetab volikogu jätkuvalt Vändra naabruskonna kohaliku omavalitsuse üksuste liitumise protsessi.

Samuti panustab Vändra alev jätkuvalt lõppjärku jõudnud uuringu „Vändra alevi, Vändra valla, Kaisma valla, Tootsi valla, Järvakandi valla ja Kehtna valla võimaliku ühinemise teostatavusanalüüs“ valmimisse.

Vändra alevivolikogu teatel peetakse võimalikuks ühinemist vaid Eesti territooriumi haldusjaotuse seaduse paragrahvi 9 alusel, mis tähendab, et Vändra alevit puudutav haldusterritoriaalse korralduse muutmine saab toimuda vaid volikogu algatusel.

Vändra alevivolikogu peab mõistlikuks määrata varaseimaks ühinemise tähtajaks 2013. aasta oktoobrit, mil toimuvad korralised kohalike omavalitsuste volikogude valimised.

Vändra alevivolikogu peab vajalikuks muuta kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seadust selliselt, et oleks tagatud kõigi ühinevate omavalitsusüksuste proportsionaalne ja õiglane esindatus tulevases ühises volikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles