Politsei võttis vastutusele linna peal Venemaa lippu lehvitanud inimesed

Pärnu Postimees
Copy
Punane vilkur politseiautol. Pilt on illustratiivne.
Punane vilkur politseiautol. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Politsei alustas väärteomenetluse kolme inimese suhtes, kes lehvitasid Pärnu linnas autoaknast Vene Föderatsiooni lippu.

24. aprilli õhtul laekus politseile info, et samal päeval kella 16.30 ajal sõitis Pärnus Papiniidu tänaval kaubanduskeskuse parklasse sõiduauto Ford, mille küljeaknast oli väljas Venemaa lipp. Autos olnud seltskond kohendas parklas lippu ja sõitis sellega edasi Riia maanteed pidi.

Autot juhtinud 49aastase mehe ja kaassõitjatest 54aastase mehe ja 36aastase naise suhtes alustas politsei väärteomenetlust. Praeguseks on politsei lõpetanud väärteomenetluse kahe inimese suhtes. Neile määrati rahatrahv, otsus ei ole veel jõustunud. Ühe inimese puhul menetlus kestab. Venemaa lipu andis 54aastane mees vabatahtlikult politseile üle.

Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Küti hinnangul ei ole see tõenäoliselt enam kellelegi uudis, et  igasugune agressiooni avalik toetamine on Eestis keelatud. “Agressorriigi sümboolika avalik eksponeerimine toetab selgelt konflikti ja sellisele käitumisele reageerime resoluutselt, et ennetada järgmiste õigusrikkumiste tekkimist ja nende eskaleerumist,” kinnitas Kütt.

Politsei algatas väärteomenetluse rahvusvahelise kuriteo toetamist ja õigustamist käsitleva karistusseadustiku paragrahvi järgi, mille eest on karistusena ette nähtud rahatrahv kuni 1200 eurot või arest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles