Saarde vallas tapeti talumajas mees

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Ööl vastu eilset kella ühe paiku öösel teatati politseile Saarde vallas Viisireiu külas talumajast surnuna leitud 60aastasest mehest, kellel tuvastati esmasel vaatlusel vägivallatundemärgid.

Politsei pidas teo toimepanemises kahtlustatavana kinni 55aastase mehe, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm lisas, et kinni peetud kahtlustatav oli teo toimepanemise ajal alkoholijoobes. "Teada on, et surnuna leitud mehel oli peavigastus. Surma põhjuse täpsemad asjaolud on selgitamisel," lisas ta.

Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlus karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Kohtus süüdimõistmisel karistatakse selle eest kuue- kuni viieteistaastase vangistusega.

Külarahva jutu järgi elas tapetud mees üksi ja oli invaliid. Arvatav tapja elavat samas lähedal ja mehed olla tihti koos napsitanud. Kohalike inimeste sõnade järgi olevat tapmises kahtlustatav mees pärit Lätist ja seetõttu temast palju ei teata.

Tänavu pole Pärnumaal ühtegi tapmist olnud, küll on Pärnu maakohtus käimas selle aasta mais Sindis taksojuhti mõrvata üritanud noormehe protsess. Uue aasta veebruaris algab kohtuprotsess 28aastase mehe üle, kes tungis Sauga aleviku ühes korteris joomingu käigus kallale teisele mehele ja lõi teda korduvalt noaga.

Viimane tapmine oli Pärnumaal eelmise aasta veebruaris, kui varemgi mitu inimest tapnud Oleg Pitjukov lõi Pärnus Liiva tänava ühiselamus noaga meest, kes suri vigastustesse. Pitjukov on Eesti 41. eluaegse vanglakaristuse kandja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles