Männiku talukambris ragisevad kohalike ajud

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Mälumäng on meil viies hooaeg,” ütleb Maimo Kukk. “Möödunud aastal oli 27 mängijat,” lisab Märt Hunt talukambris, kus kilbarid koos käivad.
“Mälumäng on meil viies hooaeg,” ütleb Maimo Kukk. “Möödunud aastal oli 27 mängijat,” lisab Märt Hunt talukambris, kus kilbarid koos käivad. Foto: Urmas Luik

Läinud sajandi alguses ehitatud Männiku talu hoone hoiab lumehangede varjus veidi maadligi ja tervitab tulijat vägeva puust sildiga, mis annab suurte siniste tähtedega teada, et siin on Männiku talukamber.

Seda mälumängurite kooskäimiskohta on nimetatud kirjasõnas Laadi küla salaühinguks ja külaseltsikski, kuigi ametlikult pole seltskond ennast vabakonnana määratlenud ega MTÜd või seltsingut moodustanud. Nemad käivad koos lustist, ragistavad ajusid juba viiendat hooaega, et leida vastused mälumängus 20 põhi- ja ühele lisaküsimusele üle nädala.

“See on minu vanemate kodu, siin suures kambris, kus mälumängu mängime, ma sündisingi,” räägib Märt Hunt, kes kohalikele kilbaritele küsimused ette annab. “Varem käisime Uulu sööklas ja tegime mälumängu seal, aga ega ruum siis niisama käes olnud, mõtlesin, et proovime siin teha, et siin kamber vaba.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles