Juhtkiri: Lagastame ära!

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Samal ajal kui Eesti eestvedamisel valmistutakse 2018. aastal toimuvaks üleilmseks koristuspäevaks, mis peaks kava kohaselt hõlmama 150 riiki ja 380 miljonit inimest, leidub siinsamas meie kõrval neid, kes ümbruse koristamise asemel seda prügistavad.

Sel nädalal avastati Uus-Sauga tänaval erakrundilt ilmselgelt mõnest kasutatud riiete poest pärinev prügi. Oli aimata, et prügistaja nägi tõsist vaeva, et teda ei tabataks, sest pea kõik, mis talle võinuks viidata, oli prahist välja korjatud. Pärnu on aga väike linn ja internet, eelkõige Facebook, on kõikvõimas ja nõnda saavad reostajad enamasti tuvastatud.

Vahet pole, kas poeomanik või eraisik viib oma prahi metsa alla või jõekaldale ise või teeb seda keegi teine, juhtunut see olematuks ei muuda. Vastutus jääb selle kanda, kellele prügi algselt kuulus. Kui tegelik prügistaja oli koristusfirma, on tulemuseks kaks süüdlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles