Leiti eile merel kadunuks jäänud mehe surnukeha

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ardi Truija

Eile õhtul Valgeranna lähedal merel kadunuks jäänud 65aastase mehe surnukeha leiti täna hommikul.

Häirekeskus sai eile kella 19 paiku teate, et 65aastane mees on läinud merejääle kalastama ja temaga ei ole võimalik ühendust saada.

Otsingutega alustati kohe. Kohal olid politsei- ja piirivalveameti (PPA) ja  päästeameti päästjad, samuti kiirabi. Otsingutesse oli kaasatud PPA lennuk.

Kell 23.22 lõppenud otsingute järel oli mees endiselt kadunud.

Täna hommikul alustati taas otsinguid, kell 9.45 leiti rannast kolme kilomeetri kauguselt mereveest eile kadunuks jäänud mehe surnukeha.

Surma täpsed põhjused on selgitamisel.

Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri väitel muutuvad jääolud praegu väga kiiresti. Võimalusel palub ta jääleminekut vältida. „Ilmastikuolud on kevadised ja muutuvad kiiresti," sõnas Sinimeri. "See teeb jääolud ettearvamatuks, seega väga ohtlikuks.“ 

„Palun vältige jääle minekut! Kui aga peate seda ikkagi tegema, võtke kindlasti kaasa jäänaelad, kompass või GPS-seade ja laetud mobiiltelefon veekindlas kotis," soovitas Sinimeri.

Muu hulgas soovitas Pärnu politseijaoskonna juht panna merele minnes selga vee- ja külmakindlad rõivad. "Ärge siduge kaasavõetud kalastusvarustust enda keha külge," ütles ta. "Enne jääleminekut andke oma lähedastele teada, kuhu ja millises suunas te liigute."

Sinimere sõnutsi tasuks vältida üksi jääleminemist.

Tänasest kehtestatakse taas merejääle mineku keeld, mis hakkab kehtima Pärnu maakonna rannikualadel. Keeld ei kehti kutselistele kaluritele kalapüügiloa alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles