Noored trompetistid näitasid taset rahvusvahelisel konkursil

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ally-Emely Lensment esines tublilt kõige nooremas vanuseklassis.
Ally-Emely Lensment esines tublilt kõige nooremas vanuseklassis. Foto: Erakogu

Pärnu ja Pärnu-Jaagupi muusikakooli õpilased võistlesid nädalavahetusel Tallinnas rahvusvahelisel konkursil "Trompetitalendid Tallinn 2016".

Pärnu muusikakooli lastest võitis Karl Kivi 3. koha 14–16aastaste õpilaste vanuserühmas (kontsertmeister Meeli Ots Eesti muusika- ja teatriakadeemiast), diplomiga tunnustati 10–11aastaste vanuserühmas osalenud Delia Lilienthali ja 12–13aastaste rühmas Aleksander Porsi (kontsertmeister Jaana Vetšerkovskaja). Kõigi kolme noore trompetisti õpetaja on Arvi Sommer.

Pärnu-Jaagupi muusikakoolist saatis edu Kaido Kivi õpilast, kaheksa-aastast Ally-Emely Lensmenti: vaid kuus kuud trompetit õppinud tüdruk sai noorimas vanuseklassis kolmanda koha (kontsertmeister Annely Ojasaar).

"Konkursi tase oli väga kõrge ja igas vanuserühmas oli esinejaid Eestist kaugemalt," rääkis Kivi. "Žürii tunnustus oli tähtis ka õpetajatele ja näitas, et oleme oma õpetamisega õigel teel."

Konkursil osales 60 noort Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt ja Hispaaniast, muusikuid hindas rahvusvaheline žürii, kuhu kuulusid Adomas Kontautas Leedu, Boris Taburetkin Peterburi ja Karlis Jekabsons Riia muusikaakadeemiast ning trompetistid Massimo Spiga Itaaliast ja Neeme Ots Eestist.

Tallinna trompetipäevade raames peetavat konkurssi korraldab Aavo Otsa muusikastuudio koostöös Eesti muusika- ja teatriakadeemiaga. Konkurss on mõeldud noortele muusikutele 8. eluaastast professionaalideni ja see toimus 22. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles