Kodu-uurimine tõi parimatele kena tulu

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa tänavused noored kodu-uurijad ja preemia saajad (alt) Marie Laanisto, Piret Uibu, Mattias Laos ja Dan Aleksander Soontalu.
Pärnumaa tänavused noored kodu-uurijad ja preemia saajad (alt) Marie Laanisto, Piret Uibu, Mattias Laos ja Dan Aleksander Soontalu. Foto: Mailiis Ollino

Eile Pärnu maavalitsuse saalis peetud Pärnumaa õpilaste kodu-uurimiskonverentsil andis Eerik-Niiles Kross tublimatele üle Aino Lepa ajaloopreemia koos tunnustuskirjaga.

MTÜ Aino Lepa Ajaloopreemia Pärnumaa Noortele üks asutajaid Eerik-Niiles Kross andis sedakorda üle neli preemiat, lisades, et preemiafond moodustub Lepa raamatute müügist laekuvast honorarist ja on Eestis unikaalne, aga selline oli meie seast lahkunud Aino Lepa soov.

Tänavu sai 500eurose esikohapreemia Tori põhikooli õpilane Dan Aleksander Soontalu, kes uuris Tori valla vesiveskeid. Noormees külastas ja tegi ülesvõtteid 15 veskikohast ning võrdles vanu fotosid tänapäevastega. “Inimesi, kes veskitööga on kokku puutunud, jääb järjest vähemaks,” tõdes Soontalu. Noormeest juhendas töö tegemisel Anne Borkvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles