Leiutis lubab hobiaednikule puhkust

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamar Nassar (vasakul) ja Mirko Metsaoru viisid taimevalvuri idee “Ettevõtliku pärnaka” konkursilegi ja loodavad sügiseks oma firmani jõuda.
Tamar Nassar (vasakul) ja Mirko Metsaoru viisid taimevalvuri idee “Ettevõtliku pärnaka” konkursilegi ja loodavad sügiseks oma firmani jõuda. Foto: Urmas Luik

Tamar Nassar ja Mirko Metsaoru on noored mehed, kes unistavad nutikast disainkasvuhoonest. Hakatuseks meisterdasid nad valmis automaatse kastmissüsteemi ehk taimevalvuri, mis lubab hobiaednikul keset suve kerge südamega puhkusele sõita.

Idee arendada taimekasvatuse seadmeid koorus välja praktilisest vajadusest. Nimelt on Võiste aiand Metsaorude pereettevõte, kus Mirkogi iga päev töötab. Noorem Metsaoru otsis möödunud aastal aiandi tarvis automaatseid kasvuhooneseadmeid, kuid ei leidnud sobivaid. “Me leidsime seadme endasuurusele aiandile, aga selle hind ja olemasolevasse süsteemi integreerimine nõuaks päris suurt investeeringut,” selgitas ta.

Nii tuli mees mõttele ise midagi leiutada. Peale taimekasvatuskogemuse on Metsaoru Priva kasvuhooneseadmete litsentsiga tehnik ja valdkonnaga hästi kursis. “Väga huvitavaid seadmeid on suuraianditele,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles