Revüü meenutab Eesti varietee loojat

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tantsuagentuur lõi revüüteatri trupi Starlight Cabaret, seades endale eesmärgiks varieteekunsti kui klassikalise meelelahutusžanri edendamise Eestis.
Eesti tantsuagentuur lõi revüüteatri trupi Starlight Cabaret, seades endale eesmärgiks varieteekunsti kui klassikalise meelelahutusžanri edendamise Eestis. Foto: Ranno Rätsep

Seitse aastat tagasi Sokos Hotel Virus varietee taaselustanud revüüteater Starlight Cabaret tuleb esmakordselt pealinnast välja Eesti teatrimajadesse, et teha suurtel lavadel kummardus Eesti professionaalse varieteetantsu loojale vanameister Kalju Saarekesele, kes tänavu oleks saanud 90aastaseks.

Dokumentaalrevüü “Life is a Cabaret” viib vaataja läbi Saarekese elu ja poolsajandi Eesti meelelahutusmaailma ajaloos, taaselustades ajastu atmosfääri, sündmusi ja menukamaid numbreid ning põimib neid kokku tänapäeva noorte autorite uusloominguga, mis on inspireeritud toonase ajastu muusikast, liikumiskeelest ja kostüümidest.

“Meie lavastuse põhilugu saab alguse 1960. aastatest ja vältab kuni 1980. aastate alguseni, nii et neile, kellel vanust 50+, on see nostalgialaks noorusajast. Nooremad kogevad ohoo-efekti: kas see ongi revüü ja varietee ja kas sellist asja tehakse Eestiski? Meil on taasiseseisvunud Eestis üles kasvanud terve põlvkond, kes sellest žanrist peaaegu midagi ei tea,” lausus stsenaariumi autor ja üks lavastajaid Kristjan Kurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles