Suplushooaeg toob vetelpäästjad tööpostile

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teist aastat Pärnu rannas vetelpäästjana töötav pärnakas Liis Palits naudib oma tööd. Sügisest kevadeni hoiab ta suplejatel silma peal Estonia uues spaas, suve veedab rannas.
Teist aastat Pärnu rannas vetelpäästjana töötav pärnakas Liis Palits naudib oma tööd. Sügisest kevadeni hoiab ta suplejatel silma peal Estonia uues spaas, suve veedab rannas. Foto: Urmas Luik

Pärnu keskrannas ja Sindi väliujulas alustavad täna tööd vetelpäästjad. Punavalgetes vormides, ujukite ja binokliga varustatud vetelpäästjad ei pea valvet üksiti ujujate üle, vaid hoiavad silma peal kogu plaažielul.

Suvepealinna kroonijuveeli turvalisuse eest seisab hea G4S. Turvafirma rannavalve teenuse juhi Henry Seemeli sõnutsi on nende esmane ülesanne ennetada veeõnnetusi, kuid rannavalvurite tööpäevadesse mahub palju muudki, nagu avaliku korra hoidmine, keeldudest üleastujate manitsemine ja kaduma läinud laste otsimine.

“Inimeste käitumine rannas on aastatega paranenud, aga osa probleeme siiski kordub. Näiteks endiselt unustatakse, et klaastaaraga randa tulla ei tohi. Aeg-ajalt tuleb ette olukordi, kui meedikud peavad aitama klaasikildudele astunud inimesi,” tõi Seemel välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles