Tulekahjus hävis suur osa MiniFarmi puldiga juhitavatest mängumasinatest

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängumasinad ei olnud laadimas, vaid seisid laual. Seetõttu pole selge, mis võis põlengu põhjustada.
Mängumasinad ei olnud laadimas, vaid seisid laual. Seetõttu pole selge, mis võis põlengu põhjustada. Foto: Martti Müüripeal

Ööl vastu reedet hävis tules suur osa MiniFarmi mängumaa puldiga juhitavatest mudelautodest, -põllutöömasinatest, -traktoritest ja -veoautodest.

Läinud kevadel MiniFarmi mängumaa ideega Pärnu linnavalitsuse konkursi “Ettevõtlik pärnakas” võitnud Martti Müüripeal avastas õnnetuse reede hommikul, kui läks mängumasinate akusid laadima.

Süttimise põhjus ei ole selge. Müüripealil on juhtunu kohta oma oletus.

“Hoian oma mängumasinaid Kilingi-Nõmmes ühes kõrvalhoones. Kui läksin reede hommikul sinna, et masinate akud laadima panna, ei saanud ma esimese hooga aru, mis on juhtunud: avasin ukse ega näinud midagi, ruumi sisemus oli pime ja aknad mustaks tõmbunud. Siis märkasin põlenud lauda sulanud mänguasjadega,” meenutas Müüripeal.

Masinaid ei hoidnud Müüripeal selle mobiilse laua peal, millega ta mööda üritusi käib, vaid tavalisel laual. Ta oletas, et ehk põhjustas tulekahju ühe mänguekskavaatori aku, mis iseenesest süttis.

“Samas ei olnud mul ükski aku põlengu ajal laadimas. Kõik asjad lihtsalt seisid, ükski polnud põlengu ajal voolvõrguga ühendatud,” ei mõista Müüripeal juhtunut.

Tuli tegi põhjalikku hävitustööd. Peale põlemiskoha said kahjustada eemal seisnud plasttraktorid, autod ja kombainid, mis kuumuse tõttu deformeerusid ja ära sulasid.

Puidust kõrvalhoone tuld ei võtnud, kuid maja sisemus ja aknad olid põlengu järel tahmased.

Müüripeal ütles, et pani suveks oma Pärnus Lille tänaval asuva statsionaarse mängumaa kinni ja tahtis keskenduda väliüritusele. Lahtivõetava mängulaua, millega mööda Eestit käia, soetas ta mullu pärast “Ettevõtliku pärnaka” võitmist. Mänguvahendeid, millest tervelt 70 protsenti on nüüd hävinud, kasutas ta nii püsimängumaal kui ka mobiilses MiniFarmis.

Suvi on ringiliikuva mängumaaga kõige parem teenimise aeg. Näiteks sel nädalavahetusel oodatakse pärnakat ja tema MiniFarmi Raplamaale laadale.

“Eks ma lähen ikka välja. Võtan kaasa need töökorras mänguasjad, mis mul alles jäid,” lausus Müüripeal.

Omal käel alustanud ja oma kätega mängupargi ehitanud Müüripeal ei ole veel rehkendanud, mis kahjustatud sõidukite ja akubokside asendamine talle maksma läheb.

Saksamaal valmistatud mängumasinaid müüakse õnneks ka Eestis, aga nende soetamiseks vajab Müüripeal heade inimeste abi. Kes saab MiniFarmi aidata, võtku sotsiaalmeedia kaudu ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles