Galerii: Pärnu plaažil sündis tänavune rannaliste rekord

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna oli selle aasta esimene korralik rannapäev ja tipphetkel kella 14 ajal leidis tee Pärnu plaažile 5500 inimest.

Pärnu plaažil rannavalveteenust pakkuva turvafirma G4S pressiesindaja Reimo Raja kinnitusel meelitas kaunis suveilm tänavu esmakordselt ranna rahvast täis ja probleeme on inimestega olnud vähe.

Pärnu rannas mõõdeti täna õhusooja 28 ja veetemperatuuriks 23 kraadi. 

“Suurim mure on, et inimesed tulevad randa klaastaaraga, see kipub aga katki minema ja keegi võib killu otsa astuda,” teadis Raja. “Selliseid juhtumeid, kui klaastaaraga inimesi tuleb korrale kutsuda, oli täna 60. Aga muidu on rahulik ja inimesed naudivad mõnusat suveilma.” 

Samuti soovitas Raja hankida vanematel lastele käepael ja kirjutada sinna oma telefoninumber, et lapse ja vanema kokkuviimine kulgeks sujuvalt. 

“Täna tuli üks nelja-aastane ise vetelpäästetorni juurde, aga ta teadis oma ema numbrit peast ja vanem leiti kiiresti üles,” lisas Raja.

Meedikutel ei ole tänasele rahvarohkusele vaatamata eriti tööd olnud. Tohterdada on tulnud vaid paari marrastust ja ühel lapsel eemaldati puuk.

Raja pani südamele, et alkoholijoobes randa ei tulda, sest purjutajad kipuvad päikese kätte magama jääma ja ujuma ning võivad viga saada.

“Eile oli randa sattunud ilmselgelt pujutanud seltskond,” rääkis Raja. “Hakkasid kiikuma ja üks mees sai kiigega vastu pead. Ta minestas ja talle tuli kiirabi kutsuda, aga õnneks tuli mees ise teadvusele.”

Rand on pressiesindaja teatel avalik koht ja seal ei sobi purjutada. Samuti kutsus Raja korrale suitsetajaid, et nood ei suitsetaks inimeste keskel ega häiriks nii teisi.

Eesti ilmateenistus lubab sooja ilma ka homseks, kui õhutemperatuur võib Pärnus küündida 30 kraadini. Küll sajab praeguse prognoosi kohaselt homme suurema osa päevast vihma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles