Rannakalureid nörritab räimekvoodi vähendamine (1)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvuskala räime püügikvoot Liivi lahes võib väheneda kuni viiendiku ning rannakalurite leib õheneda, kui Euroopa Komisjon jääb kärpekava juurde.
Rahvuskala räime püügikvoot Liivi lahes võib väheneda kuni viiendiku ning rannakalurite leib õheneda, kui Euroopa Komisjon jääb kärpekava juurde. Foto: Urmas Luik

Merest leiva lauale toojaid nörritavad kalapüügieeskirja sage muutmine, paisuv bürokraatia ja nõue, et püügipäevik peab olema enne sadamasse jõudmist täidetud. Kuidas lainetel turnivas paadis kirjatööd teha?

Meeste meele ajab mõruks ka tasuline telefoniliin, millele tuleb teatada, enne kui kalalaev kastmõrrapüügilt sadamasse saabub. Eestlaste traditsioonilisele rannapüügile sobimatu regulatsioon on üle toodud suurtelt meredelt.

“Me ei sõida mööda maad, oleme mere peal,” kostis üks kutselisi kalureid, kes tuli Lindi koolimajja “Meie küla peo” merekultuuriaasta mõttekotta “Rannakalur täna ja (kas ka?) homme”, kus vaatasid kohaletulnutega tõtt valdkonna esindajad eesotsas maaeluministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soomega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles