Päästeamet kontrollib söögi- ja meelelahutuskohti

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalveametnikud kontrollivad sel nädalal, kuidas Pärnu söögikohtades ja lõbustusasutustes on tagatud ohutusnõuded.
Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalveametnikud kontrollivad sel nädalal, kuidas Pärnu söögikohtades ja lõbustusasutustes on tagatud ohutusnõuded. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalveametnikud kontrollivad sel nädalal, kuidas Pärnu söögikohtades ja lõbustusasutustes on tagatud ohutusnõuded.

Ohutusjärelevalve büroo juhataja Indrek Laanepõllu sõnutsi tingib kontrollkäigud suuresti 4.–6. augustini toimuv Weekend Festival Baltic, mis toob Pärnu kümneid tuhandeid külalisi.

Suurt rõhku panevad ametnikud sellele, et asutuste evakuatsiooniteed oleksid klientidele läbitavad igal ajal. "Mitte mingil juhul ei tohi kaubavaru ladustada evakuatsiooniteedel," rõhutas Laanepõld.

Samal ajal loodab ohutusjärelevalve büroo juhataja, et kohalikud ettevõtted ei kaota pead, kui tänu linna väisavale suurele rahvahulgale terendab võimalus teenida kiiresti raha. "Lubage oma pidudele nii palju rahvast, kui teie asutuses on ette nähtud," andis ta soovituse meelelahutuskohtade juhtidele. "Iga klient ja loodetavasti äripidajagi soovib, et pidu lõpeks õnnelikult."

Suure peo ajaks oma kodu välja üürivatele pärnakatele pani Laanepõld südamele, et nad veenduksid selle tuleohutuses. Kindlasti peab laes olema töökorras suitsuandur. "See on kohustuslik igas eluruumis, kuid parem, kui neid on mitu," selgitas ta. "Suitsuandur annab tuleõnnetusest teada ajal, kui suurematest kaotustest on võimalik veel pääseda." 

Üürnikega soovitab Laanepõld rääkida läbi suitsetamise, grillimise ja lõkke tegemise reeglid. Peale selle on tema arvates viisakas pidada meeles naabreid ja neid oma kodu väljaüürimisest teavitada. "Nii teavad nemadki sellega arvestada ja oskavad võimalikele ohtudele tähelepanu pöörata," põhjendas ta.

Laanepõld rõhutas, et samuti nagu meelelahutuskohtade puhul tuleb üürnike võtmisel arvestada ruumide mahutavusega. "Igal ruumil on piir ja õnnetuse korral on puupüsti inimesi täis hoonest väga keeruline evakueeruda, samuti päästemeeskondadel abi osutada."

Pärnu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Üllar Kütt pani nii kinnisvara rendile andjatele kui võtjatele südamele, et nad arvestaksid naabritega. "Peamiselt puudutab see öörahu ja et sellest arusaamisel leitaks üksmeel," täpsustas Kütt.

Samal ajal kutsus Kütt kõiki kohalikke üles mõistvale suhtumisele, kuna nii suures rahvahulgas, mis augusti esimesel nädalavahetusel Pärnus on, keegi kindlasti ühiselu reeglite vastu eksib. "Pärnu elanikel tuleb olla valmis selleks, et öörahu rikkumisi võib olla tavalisest kordi rohkem."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles