Pärnusse kogunevad Eesti parimad päästjad ja tuletõrjesportlased

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliitkomando võistlus eelmisel aastal Tallinnas.
Eliitkomando võistlus eelmisel aastal Tallinnas. Foto: Päästeamet

Täna ja homme näeb Pärnus Eesti parimaid päästjaid ja tuletõrjesportlasi.

Pärnu Rannastaadionil, harjutusväljakul ja Jõulumäel toimuvad Eliitkomando võistlused ja paralleelselt nendega Eesti meistrivõistlused tuletõrjespordis.

Päästekutsemeisterlikkuse võistlus Eliitkomando toimub sel aastal üheksandat korda. Tiitli eest astub võistlustulle 13 päästekomandot kogu Eestist: Pärnu–Jaagupist, Sillamäelt, Kehrast, Raplast, Rakverest, Kohtla-Järvelt, Põltsamaalt, Haapsalust, Annelinnast, Nõmmelt, Tapalt, Põlvast ja loomulikult osaleb eelmise aasta võitja Vändra päästekomando.

Tiitlipüüdjatele on ette valmistatud neli võistlusala, mis on seotud päästjate igapäevatööga. Parimad selguvad tulekahjujuhtumi  lahendamises, liiklusavariile reageerimises, kombineeritud harjutuses ja operatiivsõiduki vigursõidus.

Uuendusena on tänavu ülesanne võistkonna esindajale: iintervjuu andmine meediale. Eliitkomando esimene võistlusala – tulekahju kustutamine algab kell 11 harjutusväljakuäärsel platsil.

Eesti meistrid tuletõrjespordis selgitatakse välja kahel alal. Vaatemängulist 4 x 100 meetri teatejooksu on võimalik jälgida  Rannastaadionil, mootorpumbaga hargnemist harjutusväljakul.

Esimene ala algab kell 10.45. Meistrivõistlusel osaleb ligemale 100 tuletõrjesportlast.

Eliitkomando ja tuletõrjespordi Eesti meistrivõistlused avatakse kell 10 Rannastaadionil.

Pealtvaatajatele on üritus tasuta. Korraldajad ootavad kõiki kaasa elama tublidele ja julgetele meestele. See on hea võimalus näha lähedalt päästjate töö ilu ja valu nii-öelda rahuolekus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles