Odav Läti poeviin vähendab salaalkoholi ostmist

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandist leitud kanistrid tehnilise piiritusega, millest valmistati soomlaste jaoks valeviina.
Viljandist leitud kanistrid tehnilise piiritusega, millest valmistati soomlaste jaoks valeviina. Foto: Maksu- ja tolliamet

Alkoholisõpradel pole mõtet denatureeritud piiritust või Vene maksumärgiga viina osta, sest Lätis maksab pooleliitrine viinapudel veidi üle nelja euro.

“Tundub, et Läti alkoholi odavus tõrjub salaviina turult välja,” ütles maksu- ja tolliameti liikuvkontrollitalituse juhataja Kunnar Keres. “Riskid on liiga suured ja hinnavahe pea olematu. Vaatasime Facebookist, et isegi Paide taksojuhid korraldavad Ikla piiripunkti Alko 1000 kauplusesse reise.”

Pooleliitrine pudel tööstuslikku piiritust maksab Pärnu põrandaaluses kaubanduses kolm–neli eurot. Kohe pärast Eesti-Läti piiri asuvast Alko 1000 poest saab Ekstra viina kätte 4,43 euroga, Vene ja Valgevene maksumärgiga salaviina jaehind on kuni viis eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles