Disainiöö raames jõuab Pärnusse fotonäitus

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Avangardi galeriis näeb peagi Herkki-Erich Merila remiksitud fotosid.
Pärnu Avangardi galeriis näeb peagi Herkki-Erich Merila remiksitud fotosid. Foto: Erakogu

Tuleval nädalal toimuva Tallinna disainiöö festivali satelliitprogrammina avatakse Pärnus Avangardi galeriis kolmapäeval, 14. septembril kell 19 Herkki-Erich Merila isikunäitus "Real Estate of Mind".

Näitus esitab Eesti nüüdisaegse foto ühe pioneeri varasemat ja hilisemat loomingut: eksponeerimisele tulevad 1990. aastate pidlid ja 2000ndatest tänini valminud remiksid fotodest ja nende töötlustest.

Fotograafina on Merila tegutsenud 30 aastat. 1992. aastal asutas ta koos Peeter Lauritsaga fotokunstnike rühmituse DeStudio. Oma loomingut on Merila esitlenud arvukatel näitustel muuseumides ja galeriides New Yorgis, Suurbritannias, Kopenhaagenis, Berliinis ja Helsingis. Fotograafi tööd kuuluvad Eesti ja Tartu kunstimuuseumi kogusse. Rahvusvahelisel tasandil on tema tööd esindatud Taani, Austria ja USA muuseumides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles