Noortebändi poolfinaalides osaleb kolm Pärnu bändi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steps to Synapse.
Steps to Synapse. Foto: Alina Birjuk

Kevadel välja valitud 18 Noortebändi konkursi poolfinalisti astuvad üles kolmes linnas septembri lõpus ja oktoobri alguses kontsertidel Tartus, Viljandis ja Tallinnas.

Teiste seas võtavad konkursil omavahel mõõtu kolm Pärnu bändi:  Charlemange, Cuubik ja Steps to Synapse.

Charlemange astub võistlustulle Tartus Genialistide klubis 29. septembril, Cuubik ja Steps to Synapse musitseerivad Viljandis Lennukitehases 30. septembril.

Konkursi 16. hooaeg on endaga kaasa toonud mitu muudatust. Esimest korda kevadel toimunud demovooru võisid sel korral kandideerida needki noored muusikud, kes esitavad oma loomingut üksinda.

"Muusikataevasse on kerkinud artiste, kelle looming sünnib arvuti ja muude tehniliste lahendustega koostöös ja aelline formaat sobib väga hästi noortebändi konkurssi rikastama," põhjendab konkursi peakorraldaja Märt Truman reglemendi muudatust. "Seejuures säilib aga tingimus, et esinemisel kasutataks vähemalt ühte live-instrumenti või vokaali," täpsustab ta.

Noortebänd on Eesti suurim ja pikima ajalooga noorte bändikonkurss, mille lavalt on läbi käinud üle 1500  muusiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles