Raamatukogu kutsub Mürakarukooli ja Karukäpaklubisse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu keskraamatukogu

Kolmapäeval teeb Pärnu keskraamatukogus juba viiendat korda ukse lahti Mürakarukool, neljapäeval aga kutsutakse lapsi päris uue sisu ja nimega Karukäpaklubisse.

Kolmapäeva ennelõunal alustav Mürakarukool kutsub raamatukogumaja saali laulumängude maailma kaudu avastama poolteise- kuni nelja-aastasi pisipõnne ja nende vanemaid ja vanavanemaid.

Mürakarukooli õpetaja Katrin Hildunen-Alvela jutu kohaselt öeldakse septembrikuises mürakarutunnis tere sügisele ja sõpradele. Et mängimises meistriks saada, võetakse appi pillid, viisijupid, riimis ja riimita sõnad, tantsusammud, isegi niisama segi-läbikõndimised, pehmed padjad ja kes teab mis kõik veel.

Mürakarukooli laps võib olla vaikse loomuga avastaja või särtsakas tegutseja, igaüks saab õppida omas rütmis. Meelde jääb rohkem, kui emad-isad arvata julgeksid. Kogu tarkust ei saa ju kohe ette näidata," rääkis Hildunen-Alvela. "Küll ajapikku jõuab, kevadpeo ajaks kohe kindlasti."

Mürakarude tarvis on saali toodud korvitäis uusi põnniraamatuid, kust oma maitse järgi võib pilte ja lugusid valida. Lasteosakonnas ootab aga lapsi laev Roosi Ruudi ja muudki põnevat.

Mürakarukoolis õppemaksu ei ole. Kaasa tasuks võtta vaid vahetusjalatsid.

Päev hiljem, 29. septembril kell 15 oodatakse lasteosakonda neid algklassilapsi, kel tahtmist oma kätega midagi valmis teha.

Karukäpaklubis võetakse juhendaja Triinu Klausiga ette karutegu. Mis liiki ja millise kasuka värviga karusid tehakse, saab selgeks koos näppe liigutades. Materjalid on meisterdajatele juba valmis varutud ja osavõtumaksu Karukäpaklubis pole.

Tulla võib üksi või sõbraga. Edaspidi saadakse kokku kord kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles