Juhtkiri: Õpetaja uued mured

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Sel nädalal tunnustatakse õpetajaid: homme on õpetajate päev. Ilmselt peetakse kümneid ja ehk sadu pidupäevakõnesid pedagoogide ja nende tehtud töö tunnustamiseks.

Tavaliselt hoidutakse pidupäeval murede arutamisest, kuid ometi kätkeb õpetajate päeva statuut valdkonna probleemidele tähelepanu pööramist. Õpetajate palgamurest on räägitud juba aastaid. Hiljutine haridusministri lubadus, et pedagoogide palk tõuseb järgmisel aastal vähemalt 1000 euroni, tundub selle mure justkui lahendavat. Praegu on hariduselus hoopis mitu uut, seni vähe tähelepanu saanud probleemi.

Esiteks rahvastiku kahanemine. Eelmisel nädalal kuulsid lapsevanemad Pärnu linna lasteaia saalis koosolekul direktori kirjeldust tema pika karjääri jooksul esimest korda ette tulnud probleemist: linnas ei ole lapsi. Nii olevat lasteaedade vahel käinud tuline võitlus iga hingekese pärast. Veel mõni aasta tagasi kirutud pikkade järjekordade asemel on reaalsus hoopis alatäidetud rühmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles