Karjapoisi tee viis kõrgele ja kaugele

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Võistlustelt olen saanud 35 medalit,” näitab Kangru talu spordiveteranist peremees Peeter Kangruoja spordiga teenitud saaki.
“Võistlustelt olen saanud 35 medalit,” näitab Kangru talu spordiveteranist peremees Peeter Kangruoja spordiga teenitud saaki. Foto: Mailiis Ollino

Kui Kangru talu peremees Peeter Kangruoja oma vanuse teatab, vajub suu lahti. Reibas ja nooruslik olek kinnitavad tema sõnu, et ole aktiivne, siis püsib terviski korras.

Seda aktiivsust on vanaisa ostetud Kangru talukoha kolmanda põlve esindajal jätkunud ajast, mil ta pidi karjas käima ja rajas endale tee kõrgus- ja kaugushüppe rekorditeni ning jooksurajal esimesena finišilindi läbimiseni.

Metsaküla mees esindab Tahkuranna valda Pärnumaa suvemängudel ja tema nime näeb veteranide kergejõustikuvõistluste protokollides kuulitõukes ja kettaheites, võrkpallis, sangpommi tõstmises. Ta on Eesti meister kergejõustikus ja võrkpallis, maailma-, Baltimaade ja Läti meister ja Euroopa pronks võrkpallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles