Koonga kool õpib tundma erinevaid liike

, Koonga kooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnud Pärnu rannaniidul.
Linnud Pärnu rannaniidul. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sellel õppeaastal on Koonga õpilased ja õpetajad tutvunud Pärnu rannaniidu ja seal elavate liikidega.

Oleme saanud teada, kui vajalikud on linnalehmad ja kõik kohalikud liigid ning milline on nendevaheline koostöö. Külaskäigul rannaniidule nautisime hõbehaigrute ja jäälinnu lendu.

Pärast käiku Pärnu rannaniidule tegime ekskursioonipäeva Tallinnasse. Külastasime Tallinna botaanikaaeda, kus tutvusime palmimajas taimedega erinevatest loodusvöönditest. Saime teada, millist rolli mängivad taimed looduses, inimese elus ja rahvuskultuurides. Tutvusime lähemalt tarbe-kruvipuu, kollase pakssabaga, savanni-hiirelõksupuu ja mitmete teiste põnevate taimedega.

Seejärel läksime Tallinna loomaaeda, kus nägime eri loodusvööndite loomi ja saime aimu milliste tingimustes peavad loomad hakkama saama ja kohastuma. Saime teada, kuidas mink euroopa naaritsat välja tõrjub: viljastab emase euroopa naaritsa, aga loode hukkub. Saime paitada erinevaid roomajaid, nägime elevanti ja ninasarvikuid.

Sel reedel toimub Koonga koolis konverents, mille jaoks on iga õpilane ette valmistanud tutvustuse ühe loomaliigi kohta. Moodustame toiduahelaid ja vaatame, mis juhtub, kui üks liik välja sureb.

Koonga kooli liigirikkuse tundmaõppimise projekti toetab KIK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles