Minister lubas, et laste vaimse tervise keskus jätkab

Sirle Matt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa laste ja noorte vaimse tervise keskus.
Pärnumaa laste ja noorte vaimse tervise keskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kui veel kuu aega tagasi teatas Pärnumaa laste ja noorte vaimse tervise keskus, et raha lõppemise tõttu peatatakse uute klientide vastuvõtt, kinnitas üleeile keskust väisanud tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, et lahendus leitakse ja nõustamine jätkub nagu seni.

Laste ja noorte vaimse tervise keskus tegutseb Pärnu haiglas alates 2014. aasta algusest ja seda on seni rahastatud Norra finantsmehhanismi rahvatervise programmist. Kuna aga projektiperiood ja rahastus saavad selle aastaga läbi, lõpetati uute klientide vastuvõtt.

Pärnu keskuse projektijuht ja psühholoog Toomas Kask rääkis, et toetuseta jätkuvad teenused, mida rahastab haigekassa: laste psühhiaatri ja kliinilise psühholoogi vastuvõtt ning psühhoteraapia. Lõpetada tuleks aga sellised sotsiaalteenused nagu psühholoogiline nõustamine, loov- ja pereteraapia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles