Valter Parve: Kes vastutab?

Valter Parve
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Parve.
Valter Parve. Foto: PP

Kohe Pärnu linna piiri taga käivad agitaatorid külast külla ja talust tallu ja ehmatavad inimesi kõige koledaga, mis hakkab juhtuma pärast ühinemist. Muutused ju kindlasti tulevad. Näiteks võib minna nii, et mõni siiani mõjukas poliitik saab vähem tähelepanu. Ehk tuleb asuda vastutama vallajuhtimisel tehtud vigade eestki?

Kõige koledam oleks ju see, kui kohalike inimeste arvamusega hakataksegi senisest enam arvestama – ühinemislepingut lugedes võib selline kartus tekkida küll.

Oma tagajärjed on ilmselt sellelgi, kui otsustatakse Pärnuga ühinemata jätta. Toon näite. Linnavalitsuse hiljutisel koosolekul otsustati tõsta kooliklasside täitumuse norme, et võtta vastu kõik lähivaldade noored. Ma loodan väga, et linnavalitsus arutas enne seda otsust asja läbi lapsevanemate esindajate ehk koolide hoolekogudega, et kaasamine polegi vaid sõnakõlks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles