Kaisma jahimaja teenib kogukonda

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisma jahiseltsi juhatuse liige Koit Kivikas seisab jahimaja ees, mis on ümber ehitatud kunagisest rehetarest ja kus on kohalike kütitud loomade trofeed ja topised.
Kaisma jahiseltsi juhatuse liige Koit Kivikas seisab jahimaja ees, mis on ümber ehitatud kunagisest rehetarest ja kus on kohalike kütitud loomade trofeed ja topised. Foto: Urmas Luik

Suurjärve äärde sõitja pilgu eest varjab metsatukk Eesti kõige ilusamat jahimaja – selline on kohalike küttide vääramatu hinnang taluvaremele kerkinud sindlikatusega kodule.

“Ma olen näinud päris palju jahimaju, uusehitisi, aga meil on ikka ajalooga maja ja väga palju on siin jahimehed ise tööd teinud,” mainib Kaisma jahiseltsi juhatuse liige ja 37 aastat kaismalane Vassili Padumäe välisust avades.

Kunagisest rehetoast on saanud avar söögiruum, ahju asemele laotud kamin. Kööginurk on mahutatud rehetoatagusesse kambrisse ja maitseainete valik riiulil on muljet avaldav. Lauta asendab kütitud ulukite käitlusruum, kunagises sigade aedikus võetakse leili, saunalavale mahub kümme meest korraga. Duširuum ja koht, kus keisergi jala käib, paiknevad Kooli talu omaaegses sahvris. Rehetoa otsa on sisustatud ööbimiskohad, sviit ehitatud laepealsele ja terrass teepoolsesse otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles