Uudisnimi muudab valla asukoha määramatuks

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kuigi kohanimenõukogu soovitab liituvatel omavalitsustel uue nimena eelistada kihelkondade, vanade valdade ja vallakeskuste nimesid, on kaks sündivat Pärnumaa valda otsustanud uudisnime kasuks.

Kohanimenõukogu aseesimees ja eesti keele instituudi peakeelekorraldaja Peeter Päll on seisukohal, et valla nimi peaks paika iseloomustama ja aitama inimestel ära tunda, kus vald asub. “Ma kujutan ette, kui uudistes räägitakse, et täna hommikul toimus Luitenõmme vallas liiklusõnnetus, võtab see mitu aastat aega, enne kui inimestes kinnistub, kus see asub,” tõi ta näite.

Koonga vallavanem Mikk Pikkmets rääkis, et kuigi nimekomisjon soovitas Hanila, Koonga, Lihula ja Varbla valla ühinemisel tekkiva suurvalla nimeks esimese eelistusena Lihulat, ei ole see liituvate omavalitsuste ühine nimetaja. Läbirääkijad on algusest peale seda meelt, et kui tehakse uut asja, tuleb uus nimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles