Alaealised tüdrukud sundisid eakaaslasi kaklema (5)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

15aastane Pärnu tütarlaps lõi jalaga 53aastast meest, sikutas juustest asfaldile pikali 13aastase tüdruku ja sundis eakaaslasi omavahel kaklema nii, et üks neist pidi vigastuste tõttu haiglasse minema.

1. detsembril jõustus Pärnu maakohtu süüdimõistev otsus 15aastase Kaie (nimi muudetud, M. L.) suhtes, keda süüdistati kolmes avaliku korra rikkumisega kuriteos.

Kohus tuvastas, et selle aasta juulis tõmbas Kaie temast kaks aastat noorema tüdruku kõnniteele pikali ja peksis teda jalaga. Lööja tekitas ohvrile valu ja marrastusi küünarnukkidel.

Teise kuriteo pani neiu toime augustis. Süüdistuse järgi andis alaealine Kaie hüppe pealt Tallinna maantee ja Rääma tänava ristmiku lähistel löögi jalaga selga 53aastasele mehele, mille tulemusena kukkus ohver asfaldile.

Kolmas juhtum toimus seitse päeva pärast teist Pärnu jõe ääres, kui Kaie 13aastase sõbrannaga sundis kaklema 14- ja 15aastast tüdrukut, ähvardades vastasel korral neile ise peksa anda.

Vastu tahtmist kakelnud neiud kisklesid nii jõhkralt, et üks neist pöördus kolm päeva hiljem peavigastuse ja paistetanud silma tõttu haiglasse.

Kohus mõistis Kaiele kuritegude eest kuus kuud vangistust, kuid noore ea tõttu neiu trellide taha ei läinud, vaid kehtestati käitumiskontroll. 

Nii peab ta näitama ennast kriminaalhooldajale, ei tohi suhelda kriminaalkorras karistatud isikutega ja on kohustatud omandama põhihariduse 2017. aasta augustiks.

Asja menetlenud prokuröri Pille Juhkov ütles, et alaealise puhul tuleb karistust mõistes alati arvestada sellega, et võimaluse korral peaks ta siiski jätkama haridusteed, seega ongi noorele inimesele määratud muu hulgas kohustus lõpetada kool. "Loodetavasti aitab kriminaalhooldaja lisajärelevalve tal seda kohustust täita ja pahategudest eemale hoida," lisas prokurör.

Kuna Kaie kaasosaline oli teo toimepaneku ajal 13aastane, ei võetud teda kriminaalkorras vastutusele, mistõttu tegeleb temaga alaealiste komisjon.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles