Uutesse bussidesse pääsevad liikumispuudega inimesed

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

“Kurvastusega avastasin, et osal madalapõhjalistel bussidel puudub kaldtee,” kurtis tänavu aasta augusti esimesel nädalal Pärnusse kümneks päevaks taastusravisse tulnud ratastooliga liikuv Jüri Lehtmets.

Lehtmets, kes Tallinnas on aktiivne ühistranspordi kasutaja, lootis seda teha Pärnuski, sest talle oli teada, et haigla ja kesklinna vahet sõitvad 14. liini bussid on madala põhjaga. “Kahjuks ei taibanud mina ega Pärnu haigla töötajad küsida, kas kõigisse bussidesse viib kaldtee,” kõneles ta. “Buss oli küll madalapõhjaline, aga kaldteeta.”

 Pärnumaa ühistranspordikeskuse juhataja Andrus Kärpuk selgitas tollal, et Pärnus toimub linnaliinidel vedu vana lepingu alusel, mis sõlmiti 2007. aastal üheksaks aastaks. Öeldes, et lepingu sõlmimise ajal polnud üldist madalapõhjaliste busside ja rampide olemasolu nõuet. Küll lisas ta, et Pärnumaa korraldas sellal ühistranspordikeskusega riigihanget vedaja leidmiseks aastatel 2017–2026.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles