Toetust hakkab saama üle 1000 lasterikka pere

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janika Kleini pere kaheksa last ja nende kaks sõpra. Pildil ei ole pere kõige vanemat järeltulijat, kes on juba täisealine.
Janika Kleini pere kaheksa last ja nende kaks sõpra. Pildil ei ole pere kõige vanemat järeltulijat, kes on juba täisealine. Foto: Ardi Truija

Pärnumaa lasterikaste perede liidu esindaja sõnutsi hüvitab 1. juulist suurperedele makstav lisatoetus elukalliduse tõusu, kuid kasu pole nii suur, kui avalikkuses räägitakse.

Kui peres kasvab kolm kuni kuus last, annab riik teisest poolaastast alates perele juurde 300 eurot. Pärnumaal elab mullu 23. detsembri seisuga selliseid peresid 1258. Seitsme või enama lapse puhul ulatub lisatoetus 400 euroni kuus. Nii suuri peresid on meie maakonnas viis.

Pärnumaal ühendab nelja või enama lapsega suurperesid MTÜ Pärnumaa Lasterikaste Perede Liit. Ühenduse esindaja Pille Kuldsaar teab nüüdseks juba täisikka jõudnud 12 poja-tütre emana omast käest suure pere võlusid ja valusid. Tema hinnangul on toetus abiks, kuid pole täies ulatuses lisaraha, vaid kompenseerib paljuski elukalliduse tõusu. Näiteks kerkisid alanud aastast lasteaiatasud. Kuldsaare sõnutsi ei tehta igas omavalitsuses suurperedele soodustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles