Lõosilma talu avab Euroopa esimese päikesejõul parkla

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Oleme Eestis ühed esimesed, kes rakendavad loodusliku, taastootva energia enda vajaduste nimel,” arvab Lea Viik päikeseenergial töötava haagissuvilate parkla tähise juures.
“Oleme Eestis ühed esimesed, kes rakendavad loodusliku, taastootva energia enda vajaduste nimel,” arvab Lea Viik päikeseenergial töötava haagissuvilate parkla tähise juures. Foto: Mailiis Ollino

Mälumängurid võivad küsimusele, kus asub Euroopa esimene päikeseenergial töötav haagissuvilate parkla, vastata, et Audru vallas Lemmetsa külas.

Lõosilma talu perenaine Lea Viik viitab uhkele puitsildile “Solar Caravan Park”. Selle taga on lage hektarisuurune plats, millel maa-alused tööd on tehtud ja kui kevad juba lubab, saab hiigelpäikesepaneeliga parklaala viimistleda.

Turismihooajaks on 40kohaline haagissuvilatega reisijatele mõeldud päikeseenergia jõul töötav parkla valmis. Seda kümmekonna kilomeetri kaugusel suvepealinnast Pärnust romantilisel rannateel, mis ühendab rannaäärsete piirkondade ettevõtjaid ja teenusepakkujaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles