Sütevaka õpilased riisusid keemiaolümpiaadil koore

, Pärnu linna keemia aineühenduse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kemikaalid ja katsekolbid.
Kemikaalid ja katsekolbid. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Koidula gümnaasiumis piirkondlikul keemiaolümpiaadil osales 63 Pärnu linna põhikoolide ja gümnaasiumide õpilast, kõige edukamalt esinesid Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilased.

8. klassi arvestuses olid kaks paremat Pärnu Mai kooli õpilased Elisa Annamaa ja Karl Vilhem Pulk, keda õpetab Heli Salundi. Kolmas koht kuulus Jan Karl Oberackerile Ülejõe põhikoolist. Tema õpetaja on Külli Pärtelson.

9. klasside mõõduvõtmisel võidutses Rääma põhikooli õpilane Kristi Koitla, keda juhendab Arina Galkin. Teise ja kolmanda koha pälvisid Alyssa Lõo ja Kätlin Kits Sütevakast. Nende õpetaja on Evelin Laanemets.

10. klassi õpilaste võistluse esikolmiku moodustasid Iris Epp Sildnik, Helena Olesk ja Annaliisa Vask, kes kõik  õpivad Sütevaka rgümnaasiumis. Neidude õpetaja on Evelin Laanemets.

11. klasside konkurentsis läksid kõrgemad kohad samuti Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilastele: Janeli Arukasele, Teresa Pulgale ja Merili Tammistele. Nende õpetaja on Ülle Vares.

12. klassi õpilaste arvestuses noppisid esikolmiku kohad samuti Sütevaka õppurid Hendriico Merila, Kevin Post ja Andreas Tulver, neidki õpetab Evelin Laanemets.

Olümpiaadi ülesandeid oli 8. klassidel aega lahendada neli ja 9.–12. klassidel viis tundi.

Kõige arvukamalt oli osalejaid põhikoolist: kaheksandikke osales 25 ja üheksandikke 17. Gümnaasiumiastmes on osalejate arv aasta-aastalt vähenenud, kuna ülesanded muutuvad raskemaks ja on jõukohased pigem eriti andekatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles