Tarbijakaitseamet pani Kihnu reisiettevõtja musta nimekirja

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu saar. Foto on illustreeriv.
Kihnu saar. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tarbijakaitseaemt teatas neljapäeval, et pani vajalike aruannete esitamata jätmise tõttu reisiettevõtja Kihnurand AS musta nimekirja.
Reedese seisuga oli firma enda aruande esitanud ning mustast nimekirjast eemaldatud.

"20. jaanuariks tuli reisiettevõtjatel esitada tarbijakaitseametile 2016. aasta neljanda kvartali paketireiside kogumüügi aruanne ja prognoos 2017. aastaks. Astroleon OÜ ja Kihnurand AS jätsid aruande esitamata, mistõttu amet pani nad musta nimekirja," kirjutas tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski. 

Turetski selgitab, et aruanded on tarbijate majandushuvide kaitses tähtis komponent, kuna neist saab amet sisendi, mis aitab hinnata, kas ettevõtte tagatise on küllaldane. Tagatisest piisab juhul, kui tarbijate ees võetud kohustused on igal ajal tagatissummaga kaetud. "Aruande esitamise kohustus oli 278 ettevõtjal. Aruande jättis esitamata vaid kaks neist. Seega võib öelda, et üldiselt on reisiettevõtjad oma aruannete esitamisel kohusetundlikud," lisas ta.

Must nimekiri abistab tarbijaid, kes soovivad enne reisi ostu kontrollida firma usaldusväärsust. "Tarbijakaitseametil pole võimalik hinnata nende ettevõtete tagatisraha vastavust, mistõttu on ametil õigus teavitada avalikkust ohu ennetamisest, ohukahtlusest, ohust või korrarikkumisest," teatas Turetski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles